Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rotativa guvernamentală. Premierul Nicolae Ciucă: Orice formulă este deschisă; reducem numărul de ministere

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat miercuri, referitor la negocierile PSD-PNL privind ministerele viitorului guvern, că este deschisă "orice formulă".  

El a subliniat însă că s-a luat decizia reducerii numărului de ministere, de secretari de stat şi de consilieri de la nivelul cabinetelor acestora.

"Nu am încheiat încă negocierile. Ca atare, orice formulă, de la cea a rămânerii în protocol până la cea a modificării, asumării ministerelor de fiecare partid în parte, este deschisă. (... ) Există în momentul de faţă discuţii, negocieri astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid", a spus premierul, potrivit Agerpres, întrebat despre şansele ca Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR.

Nicolae Ciucă a mai declarat că există o anumită procedură după care se negociază fiecare minister în parte şi este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în coaliţie.

"Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister. Are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. E normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi, desigur, în coaliţie", a arătat Nicolae Ciucă.

Citește și
Marcel Ciolacu
Ciolacu cere suspendarea negocierilor privind noul Cabinet. Motivul invocat de liderul PSD

Premierul a menţionat că va fi redus numărul de ministere, de secretari de stat şi aparatele aferente fiecăruia.

"Decizia este luată ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere. Nu vorbim doar de cele 18 ministere. Ştiţi foarte bine că am dat un semnal foarte clar referitor faţă de ce înseamnă reducerea numărului de personal în primă fază la nivelul aparatului guvernamental şi al demnitarilor. Am redus cu 50% numărul de consilieri la nivelul demnitarilor, reducem numărul de ministere, vom reduce numărul de secretari de stat şi aparatele aferente fiecăruia", a mai spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă a avut în ultima perioadă discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis şi dacă acesta îşi doreşte respectarea protocolului coaliţiei, premierul Nicolae Ciucă a răspuns că o discuţie cu preşedintele va avea loc după finalizarea negocierilor, iar preşedintele nu se implică în acest proces.

"Vom avea o discuţie cu domnul preşedinte după ce finalizăm negocierile. Până atunci, nu. Preşedintele nu se implică în acest proces. E decizia partidelor politice ce fac", a mai menţionat el.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent miercuri, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul de marcare a 148 de ani de existenţă a formaţiunii liberale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult