Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate contradictorii în sondajele pentru alegerile prezidențiale. Geoană conduce în sondajul INSCOP și Ciolacu în CURS

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă nu au fost desemnați toți candidații pentru alegerile prezidențiale, firmele de sondaje au început să facă măsurători.

Rezultatele sunt deocamdată contradictorii. Dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale, cei de la CURS îl arată în sondajul lor câștigător pe Marcel Ciolacu, în timp ce INSCOP îl are pe primul loc la intenția de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale pe Mircea Geoană. În sondajul INSCOP, pe primul loc în intențiile de vot pentru prezidențiale cu un procent de 26,7% din voturi este Mircea Geonă, urmat de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Pe locul trei se află Elena Lasconi care ar obține un procent mai mare din voturi decât fostul lider USR Cătălin Drulă.

Pe locul 4 este Diana Șoșoacă, iar pe 5, președintele PNL Nicolae Ciucă.

Urmează George Simion și Kelemen Hunor. Într-un sondaj realizat de CURS, ordinea e diferită. Liderul PSD, Marcel Ciolacu ar obține 30% dintre voturi, pe locul doi, președintele PNL, Nicolae Ciucă 20%, iar pe locul trei Mircea Geoană ar convinge 17% din electorat să îl susțină.

Clasamentul este completat de George Simion cu 13%, urmat de Elena Lasconi cu 9%. Deocamdată, pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie și-au anunțat oficial candidatura, Elena Lasconi președinta USR, Geroge Simion și Diana Șoșoacă.

PSD și PNL încă nu s-au decis pe cine trimit în cursa pentru Cotroceni, deși toate semnalele duc spre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Nici Mircea Geoană nu și-a anunțat oficial candidatura, însă a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care spune că 2024 este anul independenților. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult