Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Remanierea guvernamentală, amânată pentru la toamnă de coaliție. Soluția lui Virgil Popescu în criza energiei

Remanierea guvernamentală nu va avea loc curând, au decis liderii coaliției în ședința care a avut loc miercuri după amiază. Discuții despre miniștrii neperformanți vor avea însă loc, cel mai probabil, la toamnă.

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns la niciun consens cu privire la posibilă remaniere guvernamentală, astfel că o evaluare serioasă a activității la nivel de ministere va avea loc, cel mai probabil, la toamnă, susțin surse guvernamentale. Tema principală a discuției au fost însă măsurile de sprijin din zona de energie. Reprezentanții PSD au cerut revenirea la piața reglementată de stat, de dinaintea liberalizării, dar reprezentanții PNL nu au fost de acord.

O soluție ar fi, potrivit ministrului energiei, Virgil Popescu, o supraimpozitare a profitului furnizorilor de energie care vând la suprapreț, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie pe această propunere. Discuțiile vor fi reluate săptămâna viitoare, întrucât se așteaptă și opinia UDMR, dat fiind faptul că liderul formațiunii, Kelemen Hunor, a lipsit la ședința de miercuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult