Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Referendumul pentru familia tradiţională ar putea dura 2 zile. De unde a venit ideea

În PSD se poartă discuţii privind posibilitatea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei să aibă loc atât pe 7 cât şi pe 6 octombrie.

Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, care a spus că în Parlament se discută despre posibilitatea ca referendumul să fie organizat pe parcursul a două zile. În opinia lui Nicolae, acest lucru se poate realiza prin modificarea legislaţiei actuale, eventual prin OUG.

„Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151 alin. (3) din Constituţia României”, se arată în legea actuală, de cae Şerban Nicolae este nemulţumit. Modificarea privind organizarea referendului într-o duminică a fost însă iniţiată chiar la propunerea lui Şerba Nicolae, în mai 2017.

Dacă legea va fi modificată, referendumul pentru familia tradiţională ar putea avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

Citește și
suedia
Mesajul publicat de Ambasada Suediei, în timp ce în Senat se vota organizarea referendumului pentru familia tradiţională

Ideea originală a referendumului în 2 zile pare să fie inspirată din Polonia, ţară aflată pe lista celor unde statul de drept este în pericol. Preşedintele de la Varşovia, Andrzej Duda, a propus în vara acestui an un referendum constituţional întins pe două zile – 10 şi 11 noiembrie.

Şi referendumul polonezilor are orientare conservatoare: una dintre întrebările propuse se referă la includerea în preambulul Constituţiei a „moştenirii creştine de peste 1.000 de ani” a Poloniei iar o alta la „întărirea poziţiei familiei”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult