Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Comisiei Europene la propunerea lui Teodorovici privind permisul de muncă pentru diaspora

Comisia Europeană a transmis Știrilor ProTV un punct de vedere față de propunerea ministrului Finanțelor,  Eugen Teodorovici, privind permisul de muncă pentru români în ţările UE.

Poziția transmisă de un purtător de cuvânt al Comisiei:

-Așa cum știți, ca o regulă generală, nu facem comentarii la comentarii.

-Dorim să vă reamintim că libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în Uniunea Europeană, unul dintre pilonii pieței interne consacrați în tratate și, potrivit sondajelor, dreptul care se bucură de cea mai mare apreciere în rândurile europenilor.

-Poziția Comisiei a fost clară încă de la începutul acestui mandat: crearea unei Ppețe interne mai profunde și mai corecte este o componentă esențială pentru construirea unei Europe mai sociale. Pentru a funcționa în mod corespunzător, mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reguli clare, corecte și aplicabile, de exemplu prin consacrarea principiului egalității de plată pentru aceeași muncă în același loc pentru lucrătorii detașați.

- În același timp, prin pilonul european al drepturilor sociale, UE s-a angajat să lupte pentru a asigura condiții mai bune de muncă și de viață în întreaga Uniune, în lumina unor provocări cum ar fi îmbătrânirea societății, globalizarea și digitalizarea.

Ministrul Eugen Teodorovici a venit marți cu o propunere controversată: românii ar trebui să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pe maxim 5 ani într-o anumită ţară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult