Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rareș Bogdan, în Parlamentul European: Vreți să blocăm la graniță sutele de camioane cu cereale? Nu ne obligați să jucăm dur

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care este și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a criticat în termeni duri, miercuri, în Parlamentul European, intervenția eurodeputatului german Guido Reil la adresa intrării României în Schengen.    

În intervenția pe care a avut-o în ședința Parlamentului European, Rareș Bogdan a susținut că, de 11 ani, două țări europene pe care românii le tratează cu respect, ”îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen”.

”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de către toți membrii UE? Să provocăm o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur. Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți. Până acum, nu suntem mai puțini europeni decât cei din Vest” - a afirmat europarlamentarul PNL. 

Nu doar el a reacționat dur la afirmațiile făcute de eurodeputatul german Guido Reil, ci și europarlamentarii USR.

”Este inadmisibil ce aţi spus, aţi jignit poporul român cu aceste afirmaţii. Este o neruşinare” - au spus ei.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, întrebat despre intrarea României în Schengen până la finalul anului: Garanţia nu există încă

Reacțiile lor vin la scurt timp după ce europarlamentarul german Guido Reil, din partidul „Alternative für Deutschland”, a catalogat România drept „Vestul Sălbatic” în mijlocul Europei, făcând referire la nivelurile de corupţie şi crimă organizată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult