Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Principalele efecte ale modificărilor Codului Penal, în opinia deputatului USR Stelian Ion

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deputatul USR Stelian Ion a explicat într-un interviu acordat Știrile PRO TV care sunt principalele ”anomalii” care se găsesc în noul Cod Penal, care tocmai a fost adoptat de Camera Deputaților.

”Sunt foarte multe anomalii și am făcut rapid o listă de în jur de 20 de astfel de anomalii”, spune deputatul, care este membru al comisiei parlamentare speciale pentru modificare legilor justiției - comisie care este condusă de deputatul PSD Florin Iordache.

Iată câteva dintre problemele identificate de USR în privința efectelor care ar putea rezulta în urma modificărilor Codului Penal:

- ”Pe viitor, deciziile Curții Constituționale vor fi considerate lege penală și atunci când vor fi favorabile vor putea retroactiva, deși Constituția spune altceva. În Constituție se spune clar că deciziile Curții Constituționale se aplică numai pentru viitor.”

- ”La prescripție, efectele sunt devastatoare, practic, pentru că s-au făcut niște modificări cu privire la termenul special și vă dau doar 3 exemple. În cazul unui viol. Se poate cerceta dacă nu este cunoscut făptuitorul, ar putea să fie căutat și să se cerceteze 9 ani de zile, iar după 9 ani de zile se prescrie orice s-ar întâmpla, oricâte eforturi ar face organele judiciare, se va prescrie fapta. Acum termenul este de 16 ani.”

Citește și
Dacian Ciolos
Cioloș: "Masacrarea Codului penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită în Parlament'"

- ”La pedofilie, spre exemplu. Acum, organele judiciare au pentru varianta cea mai simplă, mai puțin gravă, dacă se poate spune așa, au un termen de 10 ani de zile. Pe viitor va trebui să afle cine este și să și condamne definitiv într-un termen de 7 ani și jumătate.”

- ”La abuzul în serviciu s-a redus de la 14 ani cât este în prezent, varianta simplă, reduce la 7 ani și jumătate. Ceea ce înseamnă că vor scăpa foarte mulți infractori.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult