Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a lui Teodor Meleșcanu după decizia CCR. Deocamdată nu demisionează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că îşi va asuma prerogativele pe care le are în acest moment, până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei CCR în cazul său şi a motivării acesteia.

Este vorba despre decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

"Până la publicarea în Monitorul Oficial, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am", a spus Meleşcanu.

El a mai precizat că, după publicare, vor fi făcute ”consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz”.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva pentru faptul că sesizarea în cazul său a fost soluţionată de CCR după cinci luni, Meleşcanu a răspuns negativ.

Citește și
Ludovic Orban, premierul desemnat
Orban, ironic la adresa lui Meleșcanu: ”Nu mă întrebați de hotărârea CCR legată de Matusalem”

"Nu numai că nu am ce să îmi reproşez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse în faţa Curţii Constituţionale", a spus el.

Referitor la posibilitatea de a candida din nou pentru şefia Senatului, Teodor Meleşcanu a menţionat că îşi doreşte să contribuie "la activitatea cât mai bună" a acestui for legislativ.

"Asta va trebui să vedem după ce se publică în Monitorul Oficial, o să avem consultări, o să vedem, toate posibilităţile sunt deschise. Eu îmi doresc un singur lucru, să pot, după orice poziţie aş avea, să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului, mai ales într-o perioadă politică destul de fremătătoare", a mai precizat Meleşcanu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult