Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele României cere ”o autostradă care să lege Moldova de restul țării”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis a criticat la Iași starea proastă a infrastructurii drumurilor din România, precizând că este ”absolut necesară o autostradă care să lege Moldova de restul țării”.

Mai mult, șeful statului a spus că este ”inadmisibil” ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul în aproximativ șase ore și jumătate, adică ”semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani”.

”Dincolo de educație, pentru a-și valorifica întregul său potențial, Iașiul are mare nevoie și de infrastructura care să-l transforme într-un important oraș european. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și de rețeaua pan-europeană de autostrăzi este, de aceea, absolut necesară.

Mai mult, neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. Este inadmisibil ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul în aproximativ șase ore și jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani.” - a spus președintele României la deschiderea noului an universitar de la Iaşi.

România avea, la finalul anului trecut, 30.125 km de drumuri pietruite şi de pământ, reprezentând 35% din întreaga reţea de drumuri publice la nivel naţional, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citește și
drum gropi albita
Drumurile proaste ne scumpesc viața cu 20%. "Ce face neamţul cu 10 oameni noi facem cu 15”

”În ceea ce priveşte starea tehnică a drumurilor publice, 41,4% din lungimea drumurilor modernizate şi 48,2% din lungimea drumurilor cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere aveau durata de serviciu depăşită”, se arată în comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult