Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește la Cotroceni cu premierul Viktor Orban și alți lideri europeni. Ce se va discuta

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, marți, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Croației, Andrej Plenkovic, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo.  

Potrivit Administrației Prezidențiale, aceste consultări cu lideri din cadrul Consiliului European sunt organizate la Cotroceni împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel și au ca temă de discuții ”Agenda Strategică a Uniunii Europene”.

”Consultările organizate la Bucureşti se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităţilor Uniunii Europene pentru perioada 2024-2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea şi apărarea, implicarea la nivel mondial şi extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienţei şi a competitivităţii Uniunii.” - mai precizează sursa citată.

Vizita are loc cu trei luni înainte ca Ungaria să preia președinția rotativă a Uniunii Europene, într-o perioadă în care vor fi negociate funcțiile de conducere ale marilor instituții comunitare după alegerile europarlamentare: Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European, precum și funcțiile de comisari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult