Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru „analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Iohannis a convocat Consiliul Superior de Apărare a Țării pentru a analiza posibile riscuri la adresa securității naționale ”generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C”.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

”Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului se află analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral.”

Doi candidați la alegerile prezidențiale din primul tur, Cristian Terheş şi Sebastian Constantin Popescu, au depus fiecare câte o sesizare la Curtea Constituțională având ca obiect "anulare alegeri prezidenţiale în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024".

Citește și
alegeri, sectie vot
Doi candidaţi la prezidenţiale au solicitat Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur

Cele două cereri de anulare a alegerilor se vor judeca joi, 28 noiembrie.

Alegerile din România au intrat în atenția instituțiilor europene

Președinta Partidului Renew din Parlamentul European i-a cerut directorului TikTok să lămurească dacă platforma chinezească a intervenit sau nu în campania electorală din primul tur al prezidențialelor românesti.

Iar Consiliul Național al Audiovizualului de la București cere Comisiei Europene să investigheze aceeași platformă.

Există suspiciuni că susținătorii candidatului Călin Georgescu ar fi folosit mesaje amplificate artificial de algoritmul aplicației TikTok și ar fi promovat activ conținut electoral fără marcaje adecvate.

În România, TikTok ar fi șters deja peste 90 la sută dintre videoclipurile pe care autoritățile noastre le-au catalogat ca fiind propagandistice. Iar comentariile celor care l-au susținut masiv pe Călin Georgescu sunt verificate de Poliția Română.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult