Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Iohannis: "Nu exclud riscul de activare al articolului 7, ca în cazul Poloniei"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri că nu exclude riscul activării articolului 7 în cazul României, la fel cum s-a întâmplat cu Polonia, dacă legile Justiției vor fi adoptate cu modificările care au provocat proteste în toată țara.

Șeful statului a făcut aceste afirmații la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Palatul Cotroceni.

Comisia Europeană a decis, miercuri, să declanșeze Articolul 7 din Tratatul UE, procedură fără precedent împotriva Guvernului din Polonia.

”Parlamentarismul acesta de bulibăşeală şi avarie trebuie să înceteze”, a mai spus şeful statului în discuţia informală cu jurnaliştii, potrivit News.ro.

Conform sursei citate, ziariştii l-au întrebat de ce crede că actuala coaliţie majoritară se grăbeşte atât de tare cu legile justiţiei, iar preşedintele a replicat că ”penalii” au intrat puţin în panică.

Klaus Iohannis a menţionat că nu a considerat că trebuie să fie mai vocal în această perioadă, că va fi mai încolo, iar acum cei vizaţi de aceste legi trebuie să fie mai vocali. ”Eu mi-am spus părerea. Nu cred că o repetare ad infinitum ar ajuta”, a adăugat preşedintele.

Citește și
justitie UE
UE, procedură fără precedent împotriva Poloniei: a activat Articolul 7. Reacția guvernului de la Varșovia

Iohannis a mai spus că analizează, din nou, foarte serios posibilitatea de a organiza un referendum pe tema justiției, dacă legile modificate vor ajunge la el spre promulgare și că va aplica acesta soluție când va fi cazul.

Pe de altă parte, Iohannis a vorbit și despre ministrul Justiției, despre care a spus că acesta evită să dea ochii cu el și că Toader nu s-a consultat cu el înainte de a anunța public modificările la legile justiției.

"Tudorel Toader mă evită", a spus președintele, care a precizat totuși că nu îi contestă acestuia calitățile profesionale.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult