Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PNL va propune în coaliția cu PSD și UDMR majorarea pensiilor cu 15%, ”dacă bugetul ne va permite”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat că liberalii susţin creşterea pensiilor cu 15%, ”dacă bugetul ne va permite”.  

El a făcut acest anunț la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni.

Astfel, liberalii vor merge cu această propunere în coaliția de guvernare cu PSD și UDMR.

"Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei. Creşterea inflaţiei în momentul de faţă este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%", a spus Ciucă.

Potrivit News.ro, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat recent, despre creşterea pensiilor, că i se pare un pic incorect să mărească o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei. El a precizat că doreşte totuşi să fie corecţi cu toată lumea, şi pentru cei cu venituri mai mari dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici.

Citește și
pensii
Guvern: Din perspectiva vârstei de pensionare nu vor fi elemente de schimbare bruscă

De asemenea, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10 la sută, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii.

O decizie finală va fi luată, însă, în cadrul coaliţiei, iar aceasta va fi anunţată de liderii coaliţiei de guvernare. În prezent, potrivit lui Budăi, este în lucru bugetul pe anul 2023.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult