Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PNL cere demisia ministrului Daea, ”pentru că este un mincinos”: A umflat date cu pompa

Președintele PNL Ludovic Orban solicită ”oficial” demisia ministrului agriculturii Petre Daea, pe care îl acuză că este ”mincinos” și că a umflat datele privind producțiile agricole ”cu pompa”.

”Solicit oficial demisia lui Daea, pentru că este un mincinos și pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să rectifice datele privind producțiile agricole pe 2018, deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu producția reală a României și date care au produs inclusiv perturbări pe bursele agricole ca urmare a raportărilor fictive care au fist făcute de Ministerul Agriculturii condus de Daea.” - a spus Orban.

În iulie, ministrul Petre Daea a declarat pentru Agerpres că producţiile de porumb obţinute de România în anii 2017 şi 2018 sunt reale, iar acest lucru a fost transmis în răspunsul formulat Comisiei Europene.

Comisia Europeană (CE) a cerut recent României să-şi revizuiască cifrele privind producţiile de porumb obţinute în anii 2017 şi 2018, deoarece "încrederea şi siguranţa datelor statistice sunt vitale pentru a asigura transparenţa pieţei".

"Există discuţii regulate cu toate statele membre pentru colectarea datelor de producţie în vederea realizării bilanţurilor privind producţia de cereale a Uniunii Europene, iar în cazul României s-a cerut în cadrul acestui exerciţiu de rutină să revizuiască cifrele de producţie pentru recolta de porumb din 2017 şi 2018. Acurateţea, încrederea şi siguranţa datelor statistice sunt vitale pentru a asigura transparenţa pieţei şi a permite operatorilor de pe piaţa unică să ia decizii corecte de producţie şi investiţii", au subliniat surse din cadrul CE la solicitarea Agerpres.

Citește și
Petre Daea
Daea vrea să mai reducă din cormorani, pentru a "face bine Ţării Româneşti"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult