Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mugur Isărescu, votat pentru al șaselea mandat la Banca Naţională a României

Mugur Isărescu a fost votat pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale a României, miercuri, în Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Potrivit unor surse, Mugur Isărescu, avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, a primit în plen 300 de voturi, doar 15 parlamentari votând "împotrivă".

Votul a fost secret, cu buletine.

Ceilalți membri ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, validați marți de comisiile parlamentare de specialitate, sunt: Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea - viceguvernator, Eugen Nicolăescu - viceguvernator, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu. Comisiile au respins candidaturile lui Ionuţ Dumitru, Ion Horia Neamţu, Aura Gabriela Socol şi Marin Dinu.

Şedinţa plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a început la ora 14.00. Pe ordinea de zi se află numirea membrilor Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României. În cursul zilei de marţi, Mugur Isărescu a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator.

Citește și
Mugur Isarescu
Mugur Isărescu a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult