Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orban „face curățenie” și în ambasade și prefecturi. Ordinul dat de premier

Your browser doesn't support HTML5 video.

''Curățenia'' promisă de guvernul Orban în aparatul de stat ajunge și în ambasade.

Guvernul Orban va schimba miercuri mai mulți consuli numiți de Viorica Dăncilă. Pe lista se numără și Nelu Barbu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, numit consul la Shanghai. Schimbați din funcție vor fi și mai mulți prefecți și subprefecti.

În urmă cu doar o lună a fost numit Nelu Barbu consul la Shanghai, chiar în ultimele zile ale guvernului Dăncilă, printr-o hotărâre de guvern care va fi anulată miercuri de Guvernul Orban.

Și consulul de la Milano, Tiberiu Dinu, va fi retras din funcție. De altfel, lista cu persoanele din diplomație care vor fi retrase e mai lungă.

În urmă cu o săptămână, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Externe Bogdan Aurescu să analizeze modul în care au fost făcute numiri pe poziții diplomatice. Să fie rechemați toți cei care nu au avut nicio legătură cu diplomația.

Citește și
Orban
Lista celor 80 de secretari de stat și consilieri PSD, demiși de Orban. Ce salarii aveau

În ședința de guvern de miercuri vor fi discutate și eliberări din funcție pentru mai mulți prefecți. Ei sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu și, odată cu schimbarea guvernării, astfel de mișcări erau de așteptat.

Între timp, premierul a semnat demiteri în bloc pentru secretari de stat, consilieri și președinți de autorități.

Sunt deja peste 50 de persoane care au plecat din funcție, iar restructurările în aparatul de stat vor continua, pentru că, spunea premierul, fiecare angajat la stat va fi evaluat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult