Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orban sare în apărarea primarului Chirica: ”Nu mai are legătură cu PSD de trei ani”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, "nu mai are legătură cu PSD de trei ani". 

 

Mai mult, Orban spune că acesta a fost un opozant al lui Liviu Dragnea, menţionând totodată că până pe 7 martie urmează să fie stabiliţi candidaţii partidului la alegerile locale.

Deputatul liberal Marius Bodea, care este şi preşedintele organizaţiei municipale PNL Iaşi, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că a fost informat de către conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica va fi candidatul formaţiunii la Primăria municipiului Iaşi.

"Domnul Chirica, din momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13, a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de guvern comună cu guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ, numai ca să îl pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numite Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile, dacă nu şi mai mult", a arătat joi Orban, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Citește și
Mihai Chirica, PSD
PNL îl vrea candidat la Primăria Iaşi pe Mihai Chirica, ”care a crescut 18 ani” la PSD

El a menţionat însă că PNL urmează o procedură statutară în ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de primar sau preşedinte al consiliului judeţean.

"Avem sondaje de opinie care sunt în curs de realizare şi vor fi finalizate în toate municipiile reşedinţă de judeţ, în toate judeţele, pentru a identifica acei candidaţi care se bucură de cea mai mare încredere, de cel mai mare sprijin, de cea mai mare favorabilitate din partea cetăţenilor. Propunerea o formulează Birourile judeţene pentru candidatura la preşedinţia consiliului judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, urmând a fi validate de Biroul Politic Naţional.

Toate organizaţiile au obligaţia până în data de 1 martie să decidă candidaţii la primari, în toate localităţile din România. De asemenea, să formuleze propunerile de candidaţi pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia consiliului judeţean, tot până la data de 1 martie, urmând ca în săptămâna 1-7 martie Biroul Politic Naţional să ia deciziile finale, să valideze candidaturile", a mai spus Orban.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că este şi poate fi reprezentantul tuturor ieşenilor, indiferent de categoria socială sau simpatiile politice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult