Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Opoziția din Parlament vrea să încerce imposibilul. Mobilizare la vot împotriva Guvernului Dăncilă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Opoziția încearcă să-și mobilizeze toate resursele pentru a împiedica guvernul Dancilă să treacă de Parlament.

Liberalii vor să le explice tuturor aleșilor, inclusiv social democraților nemulțumiți, să nu voteze noua echipă, pe care Liviu Dragnea vrea să o instaleze la Palatul Victoria.

Pe de alte parte, multe voci au criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a accepta ca Viorica Dăncilă să conducă noul Executiv. Cele mai acide reacții la adresa șefului statului vin din partea organizațiilor civice, care sunt hotărâte să-și continue protestele față de PSD.

Opoziția este decisă să încerce imposibilul pentru a împiedica instalarea Guvernului condus de Viorica Dăncilă, pe care o consideră marioneta liderului PSD Liviu Dragnea.

Liberalii încearcă să rupă din majoritate și le cer inclusiv aleșilor PSD să dea dovadă de responsabilitate.

Citește și
liviu pop ministrul educatiei
Liviu Pop, întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern: „Voi pleca politic, atunci când CEx-ul va decide”

Ludovic Orban, președintele PNL: ”În perioada viitoare, până la votul de învestitură, vom avea discuții cu orice actor politic relevant, de asemenea discuții cu orice parlamentar individual pentru a încerca să-i convingem, dacă mai sunt oameni cu capul pe umeri în majoritatea parlamentară, că este împotriva interesului României să voteze învestirea guvernului Dăncilă.”

Dan Barna, președintele USR: ”Vom încerca toate metodele și creativitatea pe care o avem, pentru a bloca învestirea guvernului Dăncilă. Evident că vom discuta cu toți colegii din opoziție, inclusiv cu oamenii din PSD.”

Pe de altă parte, opoziția care ar fi vrut alegeri anticipate susține la unison că președintele Klaus Iohannis a făcut o alegere greșită în privința numirii Vioricăi Dăncilă în funcția de premier.

Liberalii se gândesc și la scenariul în care președintele ar fi fost suspendat dacă refuza propunerea PSD-ALDE, iar Călin Popescu Tăriceanu devenit interimar ar fi promulgat în viteză orice modificare a legilor justiției și ar fi schimbat șefii de parchete și servicii, cu oameni apropiați coaliției de la putere. Ludovic Orban: ”Este o decizie care probabil are rațiuni în spate pe care nu le cunoaștem. Nu ridicăm piatra, chiar dacă decizia președintelui nu a fost conformă cu punctul nostru de vedere.”

Dan Barna: ”Președintele a avut șansa să dea un premier nou PSD, ca o alternativă. Dezamăgirea din societate e îndreptățită. Era o așteptare ca președintele să găsească o soluție, să ne scoată din criză.”

Și liderul PMP, Traian Băsescu a criticat pe pagina sa de socializare decizia lui Klaus Iohannis, considerând că președintele a făcut cea mai comodă alegere pentru el însuși: „Din păcate, preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia să desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilică Dăncilă, spre bucuria lui Daddy."

Prin desemnarea Vioricăi, șeful statului a provocat reacții acide și în rândul organizațiilor civice.

"Președintele Iohannis a făcut un gest inacceptabil de complicitate cu PSD prin numirea ca premier a Vioricăi Dăncilă, marionetă lui Liviu Dragnea. Din păcate, astăzi constatăm că miza președintelui a fost cu totul altă: aritmetica unei politici pline de cinism." - se arată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide.

Și grupul civic "Rezistența" a ținut să transmită un mesaj: "Nu PSD merita o nouă șansă, ci România."

Organizațiile civice au anunțat că își vor continua protestele.

Pentru ca Executivul Dăncilă să treacă de Parlament, coaliția PSD-ALDE are nevoie de 233 de voturi, iar în prezent numărul aleșilor puterii este de 247.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult