Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nelu Tătaru, înainte să fie acuzat de luare de mită: Eu muncesc pentru pacienți, nu pentru bani

Fostul ministru liberal al Sănătăţii Nelu Tătaru este audiat joi dimineaţă, la DNA Iaşi, fiind acuzat de mai multe fapte de luare de mită.  

Procurorii au ridicat mai multe documente din Spitalul Huşi. Nelu Tătaru a ajuns la sediul DNA Iaşi şi este în prezent audiat. El nu a făcut nici o declaraţie când a coborât din maşină, fiind condus de către anchetatori în sediul DNA Iaşi.

Nelu Tătaru este bănuit că ar fi primit peste 100 de șpăgi nu foarte mari ca valoare, de la pacienții pentru care făcea diferite intervenții chirurgicale.

Surse apropiate de anchetă spun că ar exista dovezi că fostul ministru al Sănătății ar fi primit nu doar sume mici de bani, ci și produse alimentare: carne sau ouă.

În urmă cu cinci zile, Nelu Tătaru avea pe Facebook următoarea postare: „„Nelu, tu pentru ce munceşti atât la spital?”, mă întreabă o cunoştinţă. „Pentru pacienţi”, îi răspund. „Cum, nu pentru bani?”, mă întreabă. „NU”, i-am raspuns. În multe domenii de activitate, mulţi oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaştere. Alţii, la fel de mulţi, muncesc pentru că le place ceea ce fac. Unii, nu ştiu câţi, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putinţă pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor mei! Aceasta este misiunea mea! Aşadar, cei care aveţi bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceţi”.

Citește și
nelu tataru
Nelu Tătaru a fost demis din funcția de președinte al PNL Vaslui. Nu va mai candida nici la parlamentare

La scurt timp de la apariţia informaţiilor privind audierea sa la DNA, postarea nu s-a mai regăsit pe pagina de Facebook oficială a lui Nelu Tătaru.

Acuzațiile de șpagă formulate împotriva lui Nelu Tătaru și ridicarea acestuia de la domiciliu, joi dimineață, pentru a fi dus la audieri, nu au rămas fără urmări. Biroul Permanent Național al PNL l-a retras imediat din toate pozițile și funcțiile.

În Biroul Permanent Național, ședință începută la PNL joi dimineață. s-a votat retragerea lui Nelu Tataru din toate funcțiile politice. Propunerea a fost făcută, potrivit unor surse politice, de către liderul partidului, candidatul la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă. „Nu are cum să rămână candidat” le-a spus acesta colegilor de partid.

Nelu Tătaru era președintele organizației PNL Vaslui și fusese desemnat pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare. El a fost ministru al Sănătății în perioada martie – decembrie 2020, în timpul pandemiei de COVID-19.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult