Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care discursul președintelui Volodimir Zelenski din Parlamentul României a fost anulat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este într-o vizită-fulger în România - este prima, de altfel.  A ajuns marți dimineață la București și a mers mai întâi la Palatul Cotroceni pentru întâlnirea cu șeful statului, Klaus Iohannis.

Avea apoi programat și un discurs în Parlamentul României, însă momentul a fost anulat.

Din România, președintele Ucrainei nu va mai pleca de aici într-o altă țară. Nu este un turneu pe care Zelenski îl face în această regiune, președintele ucrainean a venit doar să se vadă cu președintele Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu și cu președinții celor două camere ale Parlamentului. 

La Cotroceni discută tête-à-tête cu președintele Iohannis, iar temele putem să le anticipăm. Cel mai probabil Zelenski cere cere ajutor României - susținere militară. Au făcut vecinii ucraineni asta și până acum, de la izbucnirea războiului. Au primit ajutoare militare constând în echipamente de protecție, cel puțin asta au susținut oficialii români până acum.

Cu siguranță, unele dintre temele care vor fi abordate la Palatul Cotroceni va fi criza cerealelor. Față de state precum Polonia sau Ungaria, România a decis o soluție de compromis - permite ca, în continuare, pe teritoriul țării, să treacă cereale din Ucraina. Soluția este ca atunci când producătorii autohtoni autorizați au nevoie de astfel de produse, să facă o solicitare către Ministerul Agriculturii, cel care mijlocește aceste importuri. 

Citește și
volodimir zelenski
Volodimir Zelenski face astăzi prima vizită în România. Cu cine va discuta și care vor fi subiectele abordate

De la Cotroceni Volodimir Zelenski este așteptat în Parlamentul României. Era un moment cu simbolism - trebuia să se adreseze în fața camerelor reunite ale Parlamentului, așa cum a făcut în toate statele pe care le-a vizitat în ultimele luni. 

Ședința a fost însă a fost anulată, pentru că erau informații că erau senatori și deputați - cei care susțin partidele extremiste - care ar fi profitat de moment pentru a face scandal în Parlament. Această situație i-ar fi determinat pe organizatorii vizitei lui Zelenski să renunțe la plenul reunit. Președintele Ucrainei va merge însă, cu siguranță, la întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților și cu președintele Senatului. El va participa și la o întâlnire cu Marcel Ciolacu, premierul României. 

În programul lui Volodimir Zelenski există și un moment în care acesta va depune o coroană de flori pentru eroii din România dispăruți în război. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult