Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Muncii: Unde sunt sporuri anapoda, le acordăm într-o sumă fixă sau le eliminăm

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, că nu susţine ”o abordare heirupistă” a sporurilor din sistemul public de salarizare, deoarece unele categorii de persoane muncesc foarte mult, iar plata în plus se justifică.

Acolo unde, însă, vor fi descoperite ”sporuri anapoda”, Turcan crede că trebuie eliminate, dând exemplul sporului de calculator şi celui de confidenţialitate.

”În calitate de ministrul al Muncii, nu am susţinut o abordare heirupistă de tratare a sporurilor bugetarilor pentru că, realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult şi merită motivaţi şi în acelaşi timp bugetari care lucrează în condiţii dificile şi aceştia trebuie sprijiniţi. Acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană şi, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor fi eliminate”, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, Raluca Turcan, potrivit News.ro. Ministrul a precizat că ”scopul nu este să faci rău bugetarilor”. Detaliind situaţia unor sporuri, Turcan a precizat că cel de antenă ”ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă”. ”Dacă există un nivel de radiaţii sau expunere la radiaţii, funcţionarii să fie recompensaţi”, a mai declarat Turcan. Ministrul crede că sporul de antenă şi cel de confidenţialitate ar trebui eliminate. ”Sporul de calculator nici nu ar trebui să existe din punctul nostru de vedere şi vom propune eliminarea, aşa cum am propune eliminarea şi pentru sporul de confidenţialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidenţialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecţi legea.”, a mai afirmat Turcan. Fostul ministrul al Muncii Violeta Alexandru a declarat că sporurile în sistemul public, cu câteva excepţii, au apărut precum pensiile speciale şi”cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic şi a fost aproape de decident a obţinut un spor”. Ea a adăugat că, potrivit informaţiilor pe care le-a centralizat, sunt peste 50 de tipuri de sporuri, de la cel pentru condiţii de stres sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate şi pentru păstrarea confidenţialităţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult