Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Muncii: Pensiile trebuie să crească şi vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%

O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 - 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 202. Propunerea noastră este de o creştere de 10%, de la 1 ianuarie, a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie Agerpres.

El a subliniat că autorităţile luptă pentru creşterea puterii de cumpărare, fiind o diferenţă "foarte, foarte mare" între a apăra o putere de cumpărare şi a o majora.

De asemenea, ministrul a precizat că principalul target al instituţiei pe care o conduce este crearea de locuri de muncă şi că cei care sunt apţi de muncă trebuie calificaţi şi orientaţi în carieră, astfel încât să aibă o meserie şi să poată lucra. "Nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţiile copiilor", a punctat Budăi.

Referindu-se la modificările privind impozitarea contractelor pentru angajaţii part-time, Budăi a spus că pot fi anumite nemulţumiri, dar că este nevoie de o relaţie corectă angajator-angajat. Totodată, ministrul a menţionat că numărul contractelor full-time a crescut, în prezent fiind cu 43.000 de contracte în plus, la care se adaugă cele peste 150.000 transformate în normă întreagă.

Interviul integral AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult