Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Muncii: Cele mai mici pensii vor crește mai repede, după recalculare

Scopul recalculării celor cinci milioane de pensii din sistemul public este acela de a crește pensiile foarte mici, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

"Avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalculate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede", a spus Turcan la Digi24.

Ministrul a mai precizat s-au creat anomalii în sistemul de pensii, din cauză că au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor. În sistemul judiciar au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă, astfel că acum, pentru un magistrat cu o pensie lunară de 18.000 de lei, statul plătește 17.000 de lei, deoarece contributivitatea sa a fost de 2.000 de lei, a explicat Raluca Turcan.

„Trebuie să găsim acele variante care să permită apropierea acestor pensii speciale de partea de contributivitate”, a mai precizat ea.

Până acum au fost evaluate peste 230.000 de dosare de pensii, a anunțat săptămâna trecută Raluca Turcan.

Citește și
Florin Citu, Raluca Turcan
Turcan: "Intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult