Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Carmen Dan îl critică pe Iohannis: Domnul președinte a avut o supărare

Ministrul de Interne Carmen Dan, aflată în inspecție pe litoral, pentru a verifica măsurile luate pentru aglomerația de 1 mai, a sărit în apărarea premierului Viorica Dăncilă, care este în conflict deschis cu președintele Klaus Iohannis.

Întrebată de jurnaliști dacă ea crede că Viorica Dăncilă ar trebui să-și dea demisia din funcția de premier al României - așa cum a solicitat șeful statului - Carmen Dan a spus ”cu siguranță nu” și nici ”nu o va face”.

În opinia ministrului de Interne, Klaus Iohannis a declanșat acest incident pentru că ”a avut o supărare și toată lumea a constatat lucrul acesta”.

”Domnul președinte a avut o supărare și toată lumea a constatat lucrul acesta. Ce vreau să vă asigur este că primul ministru, dar și Guvernul, pentru că până la urmă obiectivul nostru major este să punem în aplicare cu orice risc programul de guvernare, întotdeauna a avut deschidere și și-a dorit ca între Guvern și Administrația Prezidențială să existe o comunicare și o colaborare instituțională.

Nu vorbim de oameni. Vorbim de instituții. Și nu cred că ar trebui să uităm aspectul acesta.” - a spus ministrul Dan.

Citește și
liviu dragnea
Reacția lui Liviu Dragnea, după ce Klaus Iohannis a cerut demisia premierului. "Are suportul nostru”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu există niciun conflict interinstituţional între Guvern şi BNR, precizând că săptămâna viitoare urmează să aibă o întâlnire cu guvernatorul Băncii Centrale.

Afirmațiile sale au venit după ce a refuzat vineri să se prezinte la Cotroceni, la întrunirea convocată de preşedintele Klaus Iohannis, pe tema medierii dintre Guvern şi BNR.

În urma acestui refuz, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru, solicitându-i să demisioneze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult