Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Barna: ”Scumpirile sunt evidente. Și în piață se vede. Scumpiri la toate produsele”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, este de părere că prețurile din România au crescut semnificativ în ultima perioadă 

Întrebat într-o conferință de presă dacă poate să dea exemple de produse pe care le cumpără și ale căror prețuri au crescut, ministrul a declarat că - deși nu prea face cumpărături - ”scumpirile sunt evidente”.

”Eu de obicei duc plasa, de obicei cumpără soția, nu prea fac cumpărături în piață, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez, s-a triplat prețul masei lemnoase, s-a triplat prețul cherestelei, s-a triplat sau s-a dublat prețul la fierul-beton, pentru că toate investițiile sunt mai scumpe. Și în piață se vede. Scumpiri la toate produsele.” - a declarat ministrul Tanczos Barna.

Și noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a afirmat, marți, că resimte scumpirile, în special la energia electrică, la combustibili, la gaze, la materiale de construcţii.

”Da, sigur că simt scumpiri. Există scumpiri destul de mari la energia electrică, la combustibili, la gaze, la materiale de construcţii. E o tendinţă generală în toată Europa şi în lume, de creştere a preţurilor, pentru că atunci când ai o creştere economică puternică şi cererea agregată are un ritm de creştere mult mai mare decât oferta agregată, există o presiune inflaţionistă”, a declarat marţi Vîlceanu, potrivit News.ro.

Citește și
Fara curent
„Creşterea preţului la energie ar putea să ajungă la 50% până la finalul anului”. Sindicaliștii cer măsuri urgente

Întrebat cu cât i-a crescut factura, el a spus că există o creştere de 24% la energia electrică, la gaze peste 20%, la combustibili, de 13-14%.

”Ca toată lumea, şi eu resimt aceste scumpiri, dar sunt convins că e un fenomen tranzitoriu, adică va exista o revenire”, a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult