Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministra Muncii: Politica în UE e acum eliminarea grupelor de muncă. Vom avea o perioadă de tranziţie, până în 2035

Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu a afirmat, vineri, că cei care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite nu vor fi afectaţi de recalcularea pensiilor şi noua lege a pensiilor nu are aplicabilitate retroactivă, în sensul acesta.

Ea a mai precizat că vor dispărea, din 2035, grupele speciale de muncă şi angajatorii au obligativitatea de normalizare a condiţiilor de muncă.

„Toate prevederile de care au beneficiat telespectatorii noştri în baza grupelor de muncă, cum li se spuneau înainte de 2001, grupa I şi grupa II. Condiţiilor speciale şi deosebite cum s-au numit ele după 2001, noua lege nu va intra retroactiv pe ele, cu alte cuvinte, recalcularea nu-i va duce într-o zonă în care să-şi piardă dreptul”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, întrebată vineri la Digi 24 ce se întâmplă cu grupele de muncă, cele dinainte de 2001, în contextul noi legi a pensiilor şi dacă vor avea noi beneficii cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

Ea a adăugat că noua lege a pensiilor prevede un interval tranzitoriu, până în 2035, în care angajatorii au obligativitatea să normalizeze condiţiile de muncă.

„În schimb, venim cu un element nou care va permite o perioadă tranzitorie, cu toate că politica în Uniunea Europeană acum este normalizarea locurilor de muncă, adică eliminarea grupelor de muncă. Noi vom avea o perioadă de tranziţie, până în 2035. Până în 2035, angajatorii au obligativitatea de normalizare a condiţiilor de muncă”, a concluzionat ministra Muncii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult