Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marcel Ciolacu, după incendiul de la spitalul Robănescu: ”Ăsta este sistemul public în acest moment”

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că incendiul de la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu nu putea fi prevenit, deoarece transformatorul care a luat foc era nou și în garanție.  

Cu toate acestea, în acest moment nu există o concluzie finală a unor experți în privința cauzelor care au dus la provocarea incendiului.

”Este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează. Important e că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment care cu adevărat se putea transforma într-o tragedie. Dar în acest moment sunt lucrurile sub control” - a spus premierul miercuri dimineața, la locul producerii incendiului.

Mai mult, Ciolacu este de părere că ”este bine că s-a întâmplat seara, pentru că altfel ar fi fost aparținătorii cu copiii, poate, în curte”.

Șeful Guvernului a promis, însă, că în perioada următoare se vor face investiții ”masive” în sistemul de sănătate.

Citește și
Incendiu
Incendiu uriaș în Vaslui. Pagubele sunt considerabile

”Ăsta este sistemul public în acest moment. De aceea avem prin PNRR și prin BEI aproape 5 miliarde de euro pentru investiții. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea și care sunt ... n-au pornit procedurile, să nu pierdem proiectele, le vom mutat după PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de de proiecte, să se regăsească ori PNRR, ori cu Banca Europeană de Investiții și încă vreo 80 și ceva. Deci se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare, era nevoie de așa ceva.” - a mai spus premierul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult