Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis a intrat în vizorul Elenei Lasconi: ”Doamne! Cred că nici nu există”

Elena Lasconi, calificată în turul doi al alegerilor prezidenţiale, scrutin nevalidat încă de CCR, susţine că nu a fost sunată de preşedintele Klaus Iohannis după ce s-a calificat în finala prezidenţială.

”În ziua în care au fost alegerile, mi-am ţinut telefonul pe silenţios şi cred că am vorbit în total 3 minute, cu fiică-mea, că nu s-a simţit prea bine în ziua respectivă. Nu am stat să mă uit pe telefoane tot timpul”, a spus Elena Lasconi, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV. 


Elena Lasconi a fost întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis a sunat-o. ”Doamne! El nu vorbeşte, cred că nici nu există”, a răspuns Elena Lasconi.

Preşedintele Klaus Iohannis, al cărui mandat expiră pe data de 21 decembrie, nu a dat niciun mesaj de încurajare a paticipării la vot înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. În ziua votului, s-a prezentat singur la urne, dar a refuzat să facă vreo declaraţie de presă, în ciuda întrebărilor jurnaliştilor.

La patru zile după primul tur de scrutin, şeful statului a convocat CSAT. Exact înainte de şedinţa CSAT, jucătorii CCR au dispus renumărarea voturilor din primul tur. Iohannis tot nu a reacţionat public.

După şedinţă, CSAT a publicat un comunicat de presă în care a acuzat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral şi că, prin încălcarea legislaţiei electorale, un candidat a beneficiat de o expunere masivă pe platforma TikTok.

CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, reţeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfăşurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului alegerilor.

”De asemenea, a fost confirmat faptul că, în actualul context de securitate regional şi mai ales electoral, România, alături de alte state de pe Flancul Estic al NATO, a devenit o prioritate pentru acţiunile ostile ale unor actori statali şi non-statali, în special Federaţia Rusă, existând din partea acesteia un interes în creştere pentru a influenţa agenda publică în societatea românească şi coeziunea socială”, confom CSAT.

Membrii Consiliului au cerut autorităţilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, celor cu atribuţii în buna desfăşurare a procesului electoral, precum şi organelor de urmărire penală să întreprindă de urgenţă demersurile necesare, conform competenţelor legale, pentru clarificarea aspectelor prezentate în şedinţa CSAT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult