Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis va ține un discurs în Parlamentul European, primul după 6 ani. Președintele român, scenariu pentru șefia CE

Preşedintele Klaus Iohannis va vorbi în plenul Parlamentului European la începutul lunii februarie, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Şeful statului va vorbi în sesiunea plenară a Parlamentului European, care va avea loc în perioada 5 - 8 februarie.

Potrivit surselor citate, Klaus Iohannis ar urma să fie invitat să se adreseze eurodeputaţilor în cadrul dezbaterilor plenare "Aceasta este Europa".

În octombrie 2018, preşedintele României a susţinut un discurs în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind viitorul Europei.

Scenariu: Iohannis demisionează din funcția de președinte al României pentru șefia CE. În locul lui vine Ciucă

Discursul lui Iohannis vine în contextul informațiilor diseminate în ultimul timp, potrivit cărora președintele României și-ar da demisia din funcția de șef al statului pentru a prelua Consiliului European.

Citește și
Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski
Klaus Iohannis a avut o discuție oficială cu Volodimir Zelenski. România ar putea încheia un parteneriat strategic cu Ucraina

Asta după ce actualul președinte al importantei structuri europene, Charles Michel, va demisiona, la rândul lui, pentru a candida la europarlamentarele din țara sa.

Potrivit legii, funcția de președinte interimar al României, în urma vacantării acesteia, revine președintelui Senatului, care este Nicolae Ciucă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult