Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu vizitează prima școală din România 100 % ecologică

Preşedintele Klaus Iohannis și doi miniștri au vizitat, marți, la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Buzău, despre care primarul municipiului afirmă că este prima unitate de învăţământ din România sută la sută ecologică.

Știrea este în curs de actualizare!

Cu șeful statului s-au aflat atât miniștrii Dezvoltării şi Mediului Cseke Atilla şi Tanczos Barna, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău este cea mai mare unitate de învăţământ din municipiu, iar primarul municipiului Constantin Toma spune că este prima unitate de învăţământ din România 100% eco.

Potrivit News.ro, școala din Buzău este dotată cu panouri solare care produc o parte din electricitatea pe care o consumă, este dotată cu pompe de căldură, apa de ploaie este captată în nişte bazine speciale şi folosită în scop menajer sau pentru irigarea unei sere didactice.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma spune ca a fost felicitat pentru proiectul implementat la Şcoala Gimnazială nr 11 din Buzău inclusiv de ambasada Germaniei, care a dat asigurări că Guvernul Germaniei va finanţa Primăria Buzău pentru extinderea proiectului la toate şcolile din oraş.

Citește și
Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu
Ciolacu: „Nu Klaus Iohannis e în spatele coaliției PSD-PNL, ci poporul român”

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Şcoala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi. Clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituţii de învăţământ din România.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult