Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis le-a cerut liderilor occidentali "capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor" rusești

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, marți, la consultările politice organizate de președintele SUA, Joe Biden, cu lideri internaționali din state membre UE, NATO și G7.

În timpul discuțiilor purtate prin teleconferință, șeful statului a subliniat că, în acest moment, sunt necesare "capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică pe Flancul Estic".

"Am participat în această după amiază, prin teleconferință, la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. În cadrul discuțiilor, am susținut că Rusia trebuie să înceteze atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata proximitate a României, aceste atacuri fiind crime de război care vizează distrugerea depozitelor de cereale și infrastructura critică de aprovizionare și afectează transportul pe Dunăre.

Totodată, am solicitat liderilor prezenți intensificarea eforturilor pentru asigurarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic și la Marea Neagră, în mod mai eficient și mai bine calibrat la actuala situație de securitate.

Sunt necesare, în acest moment, capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică, în conformitate cu deciziile adoptate la Summitul NATO de la Vilnius", a anunțat, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Citește și
klaus iohannis, joe biden
Klaus Iohannis şi soţia sa au participat la recepţia oferită de Joe Biden cu ocazia Adunării Generale a ONU

Șeful statului a mai spus că "președintele Biden și liderii participanți și-au exprimat aprecierea deosebită și susținerea pentru eforturile depuse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, inclusiv pentru demersul de antrenare în România a piloților ucraineni de avioane F-16".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult