Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jurnaliștii italieni i-au greșit numele Dianei Șoșoacă. Senatoarea, asemănată cu Hannibal Lecter

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția jurnaliștilor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României.

Senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă a intrat în atenția presei din Italia. Jurnaliștii de la publicația Periodico Italiano au scris greșit numele româncei - „Oșoacă” - și au descris-o ca fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație.

„Cu o mască asemănătoare lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă demnă de orice bun politician de extremă dreapta , Diana Iovanovici Oșoacă face furori pe web pentru decizia de a se prezenta în parlament într-o manieră categoric deplasată”, au scris cei de la Periodico Italiano.

 

„Ultima dintre 'ideile' deputatului extremist a fost aceea de a se prezenta la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și cu haine tradiționale românești. Un simbol al protestului, aproape ca și cum ar fi reprezentat o 'botniță' pusă de o putere puternică ce ar fi obligat populația să se supună măsurilor anti-coșmar ca într-o dictatură.Fotografia a făcut înconjurul internetului și a ajuns în special în centrul unei discuții pe rețeaua de socializare Reddit”, au adăugat italienii.

Citește și
Diana Sosoaca
VIDEO. Circ în Parlament, la o ședință solemnă. Senatoarea Șoșoacă și-a pus o botniță

„Au existat numeroase critici pe rețeaua de socializare, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni alimentează nemulțumirea populației. De asemenea, există și cei care au subliniat faptul că deputata s-a făcut cunoscută pentru că a declarat că vaccinurile fac populația sterilă”, au mai redactat cei de la Periodico Italiano.

„Unii au subliniat că partidele de extremă dreapta și anti-vaccin câștigă tot mai mult teren în România, în detrimentul celor care se bazează pe lupta împotriva corupției și în favoarea campaniei de vaccinare. Într-adevăr, atât în România, cât și în țările vecine, rata de vaccinare este de departe printre cele mai scăzute din Europa, datorită guvernelor care au depus voluntar efortul de a demara campania de vaccinare. Sistemul de sănătate al țării este de fapt în colaps , și chiar Biserica Ortodoxă este cea care are un rol în acest lucru, desfășurând o campanie împotriva vaccinurilor care are efectul dorit”, se mai arată în articol.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult