Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iulian Dumitrescu: Florin Cîţu este propunerea de premier cu care PNL merge la consultări

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu anunţă că Florin Cîţu este propunerea de premier cu care liberalii vor merge la consultările de joi cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

 

"Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL", a scris Dumitrescu, miercuri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

La rândul său, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a afirmat, tot pe Facebook, că îl susține pe Cîțu pentru a fi propus ca premier.

”Am observat un val de fake news în ultimele zile, inițiat de adversarii Partidului Național Liberal, şi aş vrea să reamintesc un lucru. Există o decizie asumată și votată în Partidul Național Liberal: propunerea de premier este președintele PNL. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu. Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului.” 

Citește și
Daniel Fenechiu
PNL este gata să colaboreze cu PSD. Daniel Fenechiu: ”Este obligatorie o discuţie”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Pe 11 octombrie, după ce Cabinetul Cîţu a picat prin moţiune de cenzură, şeful statului l-a desemnat candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş, în urma consultărilor cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult