Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis insistă să ceară demisia premierului Dăncilă. "Programul PSD e pe contrasensul logicii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Klaus Iohannis a cerut, luni seară, demisia premierului Viorica Dăncilă, pentru a doua oară în numai zece zile. De data aceasta, șeful statului acuză Guvernul că amanetează viitorul României.

Rezultatele din prima parte a anului 2018 nu arată deloc bine, a spus președintele, care a avertizat asupra riscului unei noi crize. Liviu Dragnea a reacționat la un post de televiziune și a declarat că actualul prim-ministru nu are motiv să demisioneze şi că este susținut de PSD.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți! PSD-ul, în fapt, amanetează viitorul țării! Crește salarii și pensii și neglijează investiții importante și în infrastructură, și investiții necesare dezvoltării în general."

După ce a văzut rezultatele economice ale guvernării PSD-ALDE din primul trimestru al anului 2018, Klaus Iohannis şi-a manifestat public teama că România ar putea intra din nou în criză.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „De exemplu, în 2017, fiindcă avem datele anului, noi am avut o creștere de peste 7%, dar, ce să vezi, veniturile nu au crescut în proporție cu economia. Ba, dimpotrivă, surpriză! Veniturile în 2017 au fost cu 3 miliarde mai mici decât programul propriu al PSD. De la momentul crizei economice din ultimii nouă ani, este prima dată când veniturile fiscale au scăzut față de anul anterior."

Citește și
liviu dragnea,
Liviu Dragnea, despre declarațiile lui Iohannis: ”O listă întreagă de minciuni”

Preşedintele a ironizat, din nou, programul de guvernare, despre care a spus că este ilogic.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Este vorba de un fel de magie economică care a fost propusă de PSD. Programul de guvernare PSD, de la bun început, s-a aflat pe contrasensul unei logici economice elementare."

Pe 27 aprilie, Klaus Iohannis îi cerea, pentru prima dată, Vioricăi Dancilă să plece de la Palatul Victoria. Motivul invocat a fost cel al memorandumului secret aprobat în Guvern de mutare a Ambasadei României în Israel - de la Tel Aviv la Ierusalim. Şeful statului a ripostat şi a susţinut că Executivul nu are atribuţii în acest domeniu. Atunci, premierul Viorica Dancilă a reacţionat şi a susţinut că nu are motive să demisioneze.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult