Iohannis: Legile Justiției ridică semne de întrebare. Legislația nu trebuie ciopârţită
"Spaţiul Schengen a fost creat printr-o înţelegere care prevede şi paşii de urmat, şi condiţiile care trebuie îndeplinite. Comisia Europeană sprijină demersul de aderare a României, cum majoritatea statelor europene sunt pentru acceptarea României şi de obicei se asociază şi cu Bulgaria. Aceste chestiuni au fost de multe ori şi pe larg dezbătute, iar evoluţia pe care o vedem în momentul de faţă în domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare. Eu sunt totuşi moderat-optimist că vom reuşi să avem o legislaţie în materie de justiţie care rezistă la o verificare atentă în final şi cred că uşor-uşor toată lumea a înţeles că legislaţia în domeniul justiţiei trebuie îmbunătăţită, şi nu ciopârţită. Sper că acest lucru în final să fie înţeles şi de cei care au pornit cu un elan nemotivat şi cu o totală lipsă de transparenţă acest procedeu şi cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri, dar momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini", a spus Iohannis la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, aflat într-o vizită în România.
La rândul său, premierul Olandei a reiterat că ţara sa face legătura între dorinţa României de a adera la spaţiul Schengen şi îndeplinirea condiţiilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
"Înţeleg pe deplin dorinţa României de a adera la Spaţiul Schengen. Olanda a făcut în permanenţă o legătură între această dorinţă şi îndeplinirea tuturor cerinţelor MCV. Trebuie să fim îndrumaţi de aceste criterii. Este o chestiune pe care o va evalua şi Comisia Europeană şi imediat ce o va face, vom vedea care sunt paşii următori", a spus Rutte.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!