Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un eșec pentru șeful statului. PNL renunță la inițiativa care l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis să ajungă senator

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fără voturile social-democraților, liberalii renunță la inițiativa care l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis să ajungă senator. 

Mai mult, Nicoale Ciucă a anunțat că deși nu rupe Coaliția, NU va mai discuta cu liderii PSD decât problemele tehnice ale guvernării.

„M-a dezamăgit”, a răspuns președintele PNL întrebat dacă mai are încredere în Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă exclude acum și o coaliție cu PSD după alegeri.

„Liberalii dau foc la țară doar ca să-i găsească un loc de muncă lui Klaus Iohannis”, a fost replica celor de la PSD.

Liberalii renunță la inițiativa prin care voiau să modifice legea privind alegerile parlamentare astfel încât președintele Klaus Iohannis să poată candida la o funcție de senator dintr-un colegiu din București, pe listele PNL.

Citește și
Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu
Nicolae Ciucă, supărat pe PSD: ”Nu văd cum putem să realizăm o coaliție cu Partidul Social Democrat în astfel de condiții”

Nicolae Ciucă, președinte PNL: ”E clar că nu există o susținere a demersurilor politice în Coaliție, motiv pt care vom avea o atitudine pe măsură.”

Surse liberale susțin că, până duminică, Nicolae Ciucă ar fi avut promisiunea lui Marcel Ciolacu cum că cel puțin 90 de deputați ai PSD vor vota documentul.

Mai mult, aceleași surse arată că, în luna aprilie, liderii PNL-PSD ar fi stabilit împreună cu președintele Klaus Iohannis că Parlamentul va adopta modificarea legii privind alegerea senatorilor și deputaților.

Nicoale Ciucă a insistat însă că și în aprilie, când a prezentat prima dată acest proiect, dar și acum, Marcel Cioacu i-ar fi promis în discuții private susținerea partidului său. Numai că, luni dimineață, social-democrații și-au reevaluat decizia, iar liberalii nu au în Parlament voturile necesare ca sa adopte un astfel de proiect.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: ”Am convenit amandoi că este nevoie de o clarificare, acum sunt mai multe poziții și o dezangajare de la acest proiect. Eu am discutat cu domnul Ciolacu, nu cu partidul, ca atare înțelegerea a existat pe acest demers.”

Liberalii au decis să își reconsidere și atitudinea față de coaliția de guvernare. Liderul PNL a anunțat că miniștrii PNL vor asigura guvernarea, dar că liderii partidului nu vor mai participa la discuții politice cu cei de la PSD.

Liderul PNL a mai afirmat, într-o discuție cu jurnaliștii, că nu o să mai ocupe niciodată funcția de premier.

Afirmația vine în contextul în care, în interiorul coaliției de guvernare, au fost discuții până acum ca, în eventualitatea în care PSD va câștiga alegerile prezidențiale, PNL ar putea desemna premierul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult