Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul Dăncilă așteaptă învestirea. Valentin Popa va tăia ”pamblici” la Educație

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miniştrii propuşi în cabinetul Dancila se pregătesc intens de preluarea ştafetei.

S-au întâlnit sâmbătă cu premierul desemnat şi miniştrii pe care-i vor înlocui pentru a pregăti audierile de luni din comisiile de specialitate din Parlament. Liderii PSD-ALDE vor ca noul Guvern să intre în pâine cât mai repede. Toţi parlamentarii din teritoriu au fost chemaţi la Bucureşti pentru a pune la punct detaliile votului de investitură.

Premierul desemnat, Vasilica Viorica Dăncilă, s-a întâlnit cu miniştrii noi, dar şi cu cei care pleacă din posturi pentru a stabili detaliile audierilor care vor începe luni dimineaţă la ora 8 în comisii, înainte de votul din plenul Parlamentului.

Unii dintre ei s-au făcut remarcaţi deja pe internet. Ministrul propus la Educaţie, spre exemplu, rectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, Valentin Popa a demonstrat cât de bine stăpâneşte limba română.

Valentin Popa, ministru propus la Ministerul Educației: ''Mă bucur că am ajuns ziua în care să tai pamblica (nr. - panglica) la acest Book Cafe.''

Citește și
Anton Anton
Cine este Anton Anton, propus ministru al Energiei

Aşadar, Liviu Pop, supranumit de internauţi şi ministrul "genunche" va fi înlocuit de ministrul "pamblică".

N-a fost trecută cu vederea nici pasiunea profesorului Anton Anton, propus la Energie, pentru materia pe care o predă în facultate. Acesta şi-a creat adresa de e-mail în ton cu specializarea: profesoruldefluide@gmail.com.

Mezina cabinetului Dăncilă, cel mai tânăr ministru propus- la Tineret şi Sport, Ioana Bran, a promis solemn, pe Facebook, că va face din nou ca sportul să fie măreţ:

"Nu am să mă las până nu am să REDAU sportului românesc demnitatea pe care o merită" - a scris ea.

Iar după finală Australia Open, Ioana Bran i-a mulţumit Simonei Halep pentru efortul, dăruirea şi sacrificiul cu care i-a unit pe romani.

Pentru că noul Guvern să fie investit fără emoţii, Liviu Dragnea şi Calin Popescu Tariceanu i-au chemat de urgenţă la Bucureşti pe toţi cei 243 de parlamentari ai puterii. Au nevoie de minimum 233 de voturi pentru ca echipa Dăncilă să fie validată.

Şeful PSD a negociat deja cu UDMR şi minorităţile, altele decât cea maghiară, care ar putea susţine noul cabinet în această formulă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult