Modifica setarile cookie
Toate categoriile

George Simion îi arată Elenei Lasconi cum trebuie elaborată moțiunea de cenzură. „nu a învăţat procedurile parlamentare”

AUR se alătură moțiunii de cenzură demarate de USR, dar pune la dispoziție un text și o listă de semnături pe care liderul George Simion le consideră potrivite pentru acest demers. „Doamna Lasconi nu a învăţat procedurile parlamentare”, explică el.

George Simion a declarat miercuri că pune la dispoziţia USR textul şi semnăturile AUR pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva actualului Guvern, "care încalcă legile, care pune pumnul în gură opoziţiei".

„Am aici textul moţiunii de cenzură, doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaşte încă, poate tot, nu a învăţat procedurile parlamentare. Ai nevoie de un text şi ai nevoie de semnături. Noi avem semnăturile, le punem aici pe masă, punem şi textul şi semnăturile la dispoziţie. Nu ne cramponăm în vreun fel de text, vrem ca acest Guvern Iohannis, care reinstaurează dictatura, care încalcă legile electorale, care pune pumnul în gura opoziţiei, să plece acasă şi până la alegeri să avem un guvern interimar care să aibă un singur scop, o singură menire, să asigure buna desfăşurare a alegerilor şi să nu mai încalce Constituţia, cum au făcut-o pe 9 iunie. Nu putem avea alegeri corecte, atât timp cât sunt organizate de acest Guvern PSD-PNL şi de Klaus Werner Iohannis, care, în loc să fie un garant al respectării Constituţiei, încalcă Constituţia", a precizat Simion, conform Agerpres.

El a adăugat că semnăturile USR şi AUR sunt suficiente pentru a fi depusă moţiunea.

„Îi punem la dispoziţie doamnei Lasconi, chiar dacă nu e la Parlament, aceste semnături, împreună cu semnăturile USR. Sunt suficiente pentru a fi depusă moţiunea. Luni poate fi citită şi miercuri votată, dacă chiar există interes şi nu este un joc politic", a conchis Simion.

Citește și
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă ar desemna-o premier pe Elena Lasconi, dacă ar avea de ales. Despre Ciolacu: ”Probabil a mâncat prea mult iute”

Pe de altă parte, Simion a susţinut că în ultimele zile au fost "foarte multe provocări şi ameninţări" la adresa AUR.

„În ultimele 48 de ore, am trecut peste foarte multe provocări, ameninţări şi ne aşteptăm ca orele şi zilele următoare să fie foarte, foarte grele, pentru că autorităţi ale statului şi grupuri de influenţă caută să oprească candidaturile noastre la alegerile parlamentare şi prezidenţiale şi caută să ne pună piedici, să ne denigreze şi inclusiv să orchestreze dosare penale acum în plină campanie electorală. Ieri, o anumită unitate a unui Parchet a dat dispoziţii de descinderi şi percheziţii. Vă readuc aminte că acum patru luni şi patru zile, Parchetul General dădea un comunicat pe care nici acum nu l-a explicat oficial, prin care se făcea referire directă la mine, iar colegii mei au rămas fără telefoane, fără laptopuri, instrumente pe care avem documente importante, la care nu avem acces. La patru luni şi patru zile de atunci, în continuare nu s-a făcut percheziţia informatică şi nu ni s-au dat aceste instrumente", a afirmat Simion.

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a anunţat că lucrează, împreună cu colegii din partid, la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi îl îndeamnă pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, să semneze moţiunea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult