Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Președintele Klaus Iohannis, singurul care nu a purtat mască la întâlnirea cu oficialii Japoniei, în Tokyo

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost singura persoană care nu a purtat mască de protecție Covid-19 la întâlnirea pe care a avut-o luni la Tokyo cu președinții celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei, adică parlamentul nipon. 

Potrivit imaginilor publicate de Administrația Prezidențială, la întâlnirile oficiale ale delegațiilor române și japoneze, toți participanții au purtat măști, inclusiv miniștrii români Bogdan Aurescu și Cseke Attila.

Kyodo News notează faptul că, deși în Japonia nu a existat niciodată un mandat de purtare a măștilor, purtarea acestora a devenit un obicei zilnic în rândul cetățenilor în ultimii trei ani.

Premierul japonez Fumio Kishida, care a preluat funcția în octombrie 2021, a declarat că decizia de a purta o mască, în interior sau în exterior, va fi lăsată la latitudinea fiecăruia.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis: România nu este o ţară de origine a migraţiei ilegale şi nici o ţară de tranzit pentru migraţia ilegală

Conform NHK, oficialii guvernamentali spun că noile infecții sunt în scădere la nivel național și că ar fi nevoie de aproximativ o lună pentru a se pregăti pentru o reactualizare a normelor. Aceștia sugerează că prima jumătate a lunii martie ar fi un moment bun pentru ca oamenii să decidă singuri dacă port mască sau nu.

Marţi, 7 martie 2023, președintele Klaus Iohannis urmează să fie primit de împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako.

Ulterior, șeful statului român se va întâlni cu premierul nipon, Fumio Kishida, cu care va semna Declaraţia comună de instituire a Parteneriatului Strategic România-Japonia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult