Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fost ministru al Culturii: Ecaterina Andronescu a descoperit apa caldă a educației

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, o ironizează pe Ecaterina Andronescu, spunând că actualul ministru al Educației "a descoperit apa caldă".

Alexandrescu o acuză pe Andronescu de faptul că ar fi "responsabilă de distrugerea învățământului românesc”, iar acum ar intenționa să reducă numărul orelor de curs.

”Responsabilă de distrugerea învământului românesc, Ecaterina Andronescu vrea acum să-l reformeze și, în acest proces, a descoperit apa caldă a educației: elevii au prea multe ore la clasă și ele trebuie reduse.

Din păcate, Ecaterina Andronescu nu înțelege că prima ei reformă a educaței, începută în anul 2000, a făcut ca 40% din elevii români să fie acum analfabeți funcțional.

Mă îndoiesc că cea de a doua reformă Andronescu a învătământului să aibă mai multe șanse de a reuși să transforme un copil într-o persoană matură capabilă să absoarbă continuu informație și să se poată adapta continuu la cerințele dinamice ale societății de azi.

Citește și
Ecaterina Andronescu FOTO AGERPRES
Ecaterina Andronescu: Ar fi util să introducem o evaluare intermediară în timpul liceului

Nu trebuie să reinventăm roata, căci modele sunt și ele simplu de implementat. Mai întâi ar trebui să vedem cu ce calități intelectuale/competențe/abilități ar trebui să iasă copiii și tinerii din fiecare ciclu educațional, apoi să vedem cum croim programe școlare (programe ca în proiecte, nu programe ca în programă școlară) menite să asigure competențe si abia apoi sa discutăm de număr de ore: 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 la învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal. Un număr pe care tot Ecaterina Andronescu l-a eliminat, în 2012, când era din nou ministru al Educației.

Dacă am porni de la copii, de la programe menite să le satisfacă setea de informație și curiozitățile, s-ar putea să avem surpriza că putem obține acele competențe mutând procesul educațional din clasă, în muzee, în parcuri, în sali de concerte, în săli de sport, în teatre, în ateliere de activități practice. Adică să avem cât mai puține ore în clasă si mai multe in viață, învățând să observăm, să analizăm și să rezolvăm probleme și să găsim soluții.

Educația este mult prea importantă pentru viitorul unei națiuni să devină o simplă temă de campanie electorală.” - a scris pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult