Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filme de Hollywood, turnate în România. Dragnea a discutat cu un șef de la Universal Studios

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că s-a întâlnit cu unul dintre șefii celebrei companii americane de film, Universal Studios Hollywood, care este interesat să investească în România, adică ... să facă filme în țara noastră.

”Ieri am avut o întâlnire cu un vicepreședinte de la Universal Studios, care .. da, n-o să joc în filme, deocamdată, dar nu e exclus, care și-a exprimat dorința de a începe să producă, să facă producții cinematografice în România, ceea ce pentru noi ar fi un avantaj foarte mare, din punct de vedere financiar, și nu numai.” - a spus Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat afirmă că a încercat să laude cât mai mult România în fața americanilor, scoțând în evidență avantajele geografice ale țării noastre, comparativ cu statele vecine.

Dragnea mai spune că a discutat despre acest lucru inclusiv cu ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

”Am spus că din partea noastră este o deschidere totală pentru asta. Știu că au fost și prin țările vecine. Nu vreau să nominalizez, dar față de o țară vecină noi avem și munți, avem și mare, vem și foarte multe locuri unde se pot amenaja studiouri. Există la ora asta infrastructură, există și case de producție profesioniste în România. L-am asigurat că voi avea o discuție cu primul-ministru și cu ministrul Culturii, un om în care am foarte mare încredere, urmând ca în vreo 2-3 săptămâni să vină o echipă din partea dumnealor, ca să aibă discuții aplicate cu Executivul și nu numai.

Citește și
arme de foc SUA
Americanii vor produce arme în România, în colaborare cu o firmă românească

Pentru noi ar fi un lucru foarte bun. Am discutat acest lucru și cu domnul ambasador Klemm. Și dumnealui a avut o discuție în această dimineață cu acel vicepreședinte de la Universal Studio.” - a mai afirmat Liviu Dragnea.

Universal Studios este unul dintre cele mai vechi studiouri de film de la Hollywood care încă funcționează.

Printre cele mai cunoscute filme care au fost produse recent de Universal Pictures - o alta companie care face parte din acest grup media - se află: seria Furios și Iute, Shrek, American Made sau Mumia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult