Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eugen Tomac: PMP votează împotriva modificărilor la Codul penal; cine votează altfel va fi exclus

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că este sigur că toţi deputaţii din partidul său vor vota împotriva modificărilor propuse de coaliţia de guvernare la Codul penal.

"Este o zi cu totul deosebită astăzi în Parlament. PMP vrea să îşi reafirme cât se poate de clar poziţia cu privire la modificările pe care actuala majoritate le face la Codul penal.

Considerăm că este inadmisibil modul cum s-a procedat până în prezent, acesta este şi motivul pentru care noi nu am girat Comisia Iordache, o comisie compromisă încă din momentul în care s-a decis ca domnul Iordache să patroneze lucrările acestei comisii extrem de importante. Credem că legile trebuiau modificate plecând de la principiul bunei credinţe şi servirii interesului întregii societăţi, iar ceea ce se întâmplă la ora actuală arată foarte clar că actuala putere are un plan foarte bine definit cu scopul de a-şi proteja liderii politici. Din acest punct de vedere PMP va vota împotriva modificărilor la Codul penal", a spus Tomac la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că România nu poate evolua atâta timp cât vor exista asemenea abordări prin care, practic, "se lasă impresia în spaţiul public că se legalizează hoţia".

"Nu sunt prezenţi toţi colegii astăzi la lucrările plenului, dar toţi cei care suntem aici vom vota împotrivă. După cum ştiţi şi la Codul de procedură penală am avut o situaţie nefericită şi decizia politică a fost să ne despărţim de colegul care a votat Codul de procedură penală. Vom aplica aceeaşi măsură şi de data aceasta, dar nu va fi cazul, sunt sigur, pentru că decizia noastră este clar asumată, fermă", a menţionat Tomac.

Citește și
Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, participa la sedinta saptamanala de Guvern
Liviu Pop: Nu există nicio prevedere în Codul penal care să îi servească lui Liviu Dragnea

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult