Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drulă: PSD și PNL au cheltuit 57 miliarde de lei peste cât au încasat. Ciolacu: Vom avea o dezvoltare fără precedent

Cătălin Drulă, președintele USR, îl acuză pe Marcel Ciolacu, premierul PSD, că spune o minciună atunci când afirmă că „economia merge bine”.  

”De fapt, în mandatul PSD-PNL, economia României se îndreaptă spre dezastru absolut, dovadă fiind și că deficitul bugetar după primele patru luni din 2024 este mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.” - susține liderul USR, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, în primele patru luni din 2024, PSD și PNL au cheltuit 57,7 miliarde de lei peste cât au încasat, din împrumuturi.

”Deficitul este absolut imens. În primele patru luni din 2024, PSD și PNL au cheltuit 57,7 miliarde de lei peste cât au încasat. Evident, din împrumuturi. Împrumuturi care ne îndatorează pe noi, copiii noștri, generațiile viitoare.”, susține Cătălin Drulă.

Liderul USR mai spune că, spre comparație, după primele patru luni din 2023 deficitul a fost de 27,35 miliarde de lei, adică la mai puțin de jumătate din cât este acum.

Citește și
pensie
Deficitul bugetar s-a dublat față de anul trecut, după plata anticipată a pensiilor pentru mai. Cât a cheltuit statul

”Iar dacă ne uităm la 2022, diferența este și mai mare, pentru că deficitul după primele patru luni a fost atunci 16,33 miliarde de lei.”

De altfel, recent, Comisia Europeană a avertizat că deficitul guvernamental al României va urca la 6,9% din PIB în 2024 şi la 7% din PIB în 2025, din cauza creşterii cheltuielilor.

Ciolacu: La sfârşitul anului vom avea una din primele două creşteri economice din Europa şi din UE

În urmă cu câteva zile, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că este pentru prima dată în ţara noastră când „avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiţii, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene”.

Şeful Executivului a mai spus că la finalul acestui an vom avea una dintre primele două creşteri economice din Europa şi din UE, „vom avea o încadrare în deficitul asumat şi vom avea o dezvoltare fără precedent în România”.

„Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiţii, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene. Din punctul meu de vedere se poate şi mai mult şi categoric va fi pentru prima oară istoria României când vom depăşi ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat. Va trebui să avem procentul din PIB mai mic raportat la sfârşitul anului. Acum noi ne-am asumat un 7,2. Cu certitudine menţinând acest ritm o să depăşim. Ştiu că de aici pornesc eternele discuţii cu deficitul, cu PIB al României”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, potrivit News.ro.

Premierul a mai spus că „la sfârşitul anului vom avea una din primele două creşteri economice din Europa şi din UE, vom avea o încadrare în deficitul asumat şi vom avea o dezvoltare fără precedent în România”.

„Toate aceste investiţii se vor multiplica şi în zona economică. Cu o digitalizare şi cu o colectare mai bună la ANAF, sunt ferm convins că aeastă direcţie corectă în care a intrat România va continua”, a completat Ciolacu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult