Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drulă, despre Clotilde Armand: ANI nu ar trebui să se uite la 3000 de lei pe lună, poate ne explică cu averea lui Rafila

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a sărit în apărarea primarului sectorului 1, Clotilde Armand, în scandalul declanșat de acuzațiile lansate de Agenția Națională de Integritate (ANI).  

Drulă afirmă că modul în care a acţionat ANI în cazul edilului Sectorului 1 îi ridică mari semne de întrebare, subliniind că, prin lege, un primar poate să fie manager de proiect.

"Colega mea, Clotilde Armand, a explicat amănunțit acest caz ieri, a explicat că a avut toate avizele de la toate instituțiile. Pentru mine, sunt niște semne mari de întrebare legate de cum acționează această instituție, ANI. Din păcate, aceste instituții, care nu sunt instituții judiciare, mă refer la ANI, mă refer de exemplu la DLAF și știm o altă hărțuire a unui coleg de-al meu din partid, a domnului Dan Barna, de care nu s-a ales nimic și în spatele căreia nu era nimic, dar care i-a murdărit numele.” - a spus președintele USR la RFI.

La începutul acestui an, Primaria Sectorului 1 a demarat un proiect prin care a dorit să-și îmbunătățească măsurile anticorupție. Managerul acestui proiect a fost chiar Clotilde Armand care a încasat astfel, timp de mai multe luni, și o indemnizație de 18720 de lei.

Inspectorii de integritate spun că primarul a încălcat legea întrucât s-a folosit de funcție ca să obțină pentru sine venituri suplimentare.

Citește și
clotilde armand
Ce pedeapsă ar putea primi Clotilde Armand dacă se dovedește că a încălcat legea anticorupție

Cu toate acestea, Cătălin Drulă este de părere că cei de la Agenția Națională de Integritate ”nu ar trebui să se uite” la cazul Clotilde Armand, ci la ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila.

”Eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile. Poate ne explică ce este cu averea care nu poate fi explicată a domnului Rafila, prin faptul că a lucrat tot timpul la stat. Este o instituție asupra activității căreia eu am foarte mari semne de întrebare, inclusiv felul în care a acționat în acest caz, dar până la urmă, Clotilde Armand a explicat aceste lucruri, s-a pus la dispoziția oricui și eu am încredere că se vor clarifica aceste lucruri până la capăt”, a mai  declarat Cătălin Drulă.

Drulă nu este de acord cu suspendarea lui Armand din USR  

Nu în ultimul rând, președintele USR afirmă că nu se impune suspendarea din partid a primarului Clotilde Armand.

”Nu, nu este în nici un fel o situație de natură judiciară, nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală sau trimisă în judecată. Este o acțiune... ANI a dat-o în bară cu foarte multe din aceste acțiuni, cred că putem face o istorie despre constatări ANI, care apoi au fost desființate de justiție. Mă rog, cea mai celebră este la președintele Iohannis în campania electorală din 2014 și apropo, pentru ceva similar, se numise într-un Consiliu de Administrație, dacă nu mă înșel, la Compania de Apă, fiind primar la Sibiu” - a mai spus Drulă.

De ce este acuzată Clotilde Armand  

Agenţia Naţională de Integritate a făcut, marţi, precizări cu privire la acuzațiile lansate la adresa primarului sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit unui comunicat al ANI, incidentele de integritate nu se referă la sporul de 25% de care beneficiază primarii care implementează proiecte europene, ci faptul că edilul USR și-ar fi majorat singură salariul.

”Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă, reținute în baza prevederilor art. 76 alin. (1) și ale art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, și luând în considerare cazuistica Agenției confirmată de-a lungul timpului de organele competente, astfel: - Conflictul de interese: potrivit art. 76 alin. (1), „primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.”

- Incompatibilitatea: potrivit art. 87, alin. (1), lit. k) „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: k) orice alte funcții publice sau activități remunerate, în țară sau în străinătate, cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale” - precizează ANI.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult