Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragnea, interviu pentru AP. Declarațiile făcute despre retragerea SUA din acordul nuclear iranian

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liviu Dragnea a oferit un interviu pentru Associated Press în care a vorbit despre politica externă a României, despre retragerea SUA din acordul nuclear iranian, situația din Orientul Mijlociu, dar și lupta anticorupție.

Sinteza declarațiilor făcute de Liviu Dragnea: -”Eu cred că Statele Unite nu se puteau retrage din acest acord fara să aibă informații foarte serioase. Eu mă refer la posibile reacții care pot fi pripite din partea altor state, fără să se facă o analiză serioasă, fără să se facă o discuție serioasă”

-”Situația din Orientul Mijlociu este o situație complexă, pe care unii o știu în totalitate, unii cred că o știu iar alții nu o înțeleg. Dincolo de declarații, de reacții rapide, publice, cred că este necesară o analiză foarte serioasă și o discuție foarte serioasă cu Israelul, cu Statele Unite și cu alți actori importanți.”

-”Eu vreau ca nimeni să nu uite că noi asigurăm o lungime foarte mare a graniței de Est a Uniunii Europene și că noi suntem mai aproape de Rusia decât alte țări care sunt puțin mai departe de Rusia. Noi suntem aproape, foarte, foarte aproape, aproape geografic vreau să spun. Asta înseamnă că pentru noi riscurile sunt mult mai mari.” -”România nu are gânduri sau dorințe de apropiere de Est și noi nu încurajăm o apropiere de Rusia. Dimpotrivă pentru noi este foarte important ca flancul estic al NATO să fie întărit, Marea Neagră să fie considerată o zonă de maximă importanță strategică pentru NATO.”

-”Din păcate în România s-a trecut de la o extremă la alta. A fost o perioadă, acum mulți ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat și s-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toți acuzați, urmariți, cercetați și trimiși în judecată. Eu cred că încet, încet în România se va întâmpla ceea ce ne dorim cu toții, cei de bună credință, să existe o abordare corectă, legală și constituțională.”

Citește și
klaus iohannis ziua europei
Iohannis, mesaj pentru politicienii eurosceptici, de Ziua Europei. Dăncilă și Dragnea, prezenți la Cotroceni

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult