Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DOCUMENT. Programul de guvernare al premierului desemnat Marcel Ciolacu: creșterea salariilor și pensiilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Creșterea salariilor și a pensiilor, și dezvoltarea sistemelor de educație și sănătate sunt prioritățile programului de guvernare, prezentat de Marcel Ciolacu (poate fi citit integral aici).

Premierul desemnat să formeze Guvernul a mai spus că România trebuie să înregistreze o scădere a inflației prin lupta cu prețurile ridicate și practicile speculative.

Noul cabinet va urmări și dezvoltarea economică prin creșterea producției naționale și atragerea de fonduri europene.

Mărirea salariilor și a pensiilor a fost una dintre promisiunile premierului Marcel Ciolacu, în contextul în care salariul minim din prezent este mai mic de 1.900 de lei net.

Marcel Ciolacu, prim-ministru desemnat: „La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câştige minim 500 de euro net lunar, iar câştigul salarial mediu net să ajungă la 1000 de euro. Vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici şi medii”.

Citește și
kelemen hunor
Kelemen Hunor, liderul UDMR: „Lucrurile se opresc, fiindcă nu am reușit să ajungem la un consens”

Viitorul guvern își propune să lupte cu prețurile crescute și practicile speculative care dezechilibrează piața. Scopul final este creșterea puterii de cumpărare.

Marcel Ciolacu, prim-ministru desemnat: ”Trebuie să ducem inflaţia la sub 8% până la final de an. Avem pregătit un program îndrăzneţ şi coerent prin care vizăm stoparea creşterii preţurilor la principalele alimente de bază.”

Ciolacu a adus în discuție și dezvoltarea sistemului de învățământ. Soluțiile propuse sunt acordarea de vouchere pentru o masă caldă, transport școlar, rechizite de 2 ori pe an și consiliere psihologică.

Planuri mari sunt și pentru sistemul de sănătate.

Marcel Ciolacu, prim-ministru desemnat: ”Vrem să modernizăm şi să dotăm cabinetele de medicină de familie din urbanul mic şi rural. În plus, vom echipa unităţi mobile de sănătate, pentru analize şi chiar screening-ul unor boli, şi vom moderniza şi dota peste 70 de ambulatorii publice, marea majoritate în zonele defavorizate.”

Un alt punct de pe listă este... patriotismul economic!

Premierul desemnat a subliniat că România are nevoie de o creștere economică de minim 3% pe an, iar acest lucru va fi posibil prin încurajarea producției de la noi, mai ales în sectorul materialelor de construcții și cel alimentar. Măsurile prezentate sunt menite, printre altele, să reducă dependența de import și să creeze locuri de muncă pentru români.

Marcel Ciolacu, prim-ministru desemnat: ”Am elaborat noi scheme de sprijin, astfel încât, în doi ani, să putem aloca în total peste 250 de miliarde de lei, bani cu care stimulăm toate companiile care produc în Romania. „Cumpără româneşte” trebuie să fie liantul natural care să ne ghideze acţiunile. În plus, trebuie să accelerăm absorbţia de fonduri europene, printr-o simplificare a procedurilor”.

Votul de învestire pentru Guvernul Ciolacu are loc joi, 15 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult