Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce s-a supărat Dragnea: ”Doamne ferește. Nu mă așteptam să puneți întrebarea asta!”

Liviu Dragnea s-a supărat după ce un jurnalist l-a întrebat dacă îi dorește un dosar penal secretarului general al PSD Marian Neacșu, acesta fiind unul dintre contestatarii săi la ultima ședință CEx în care i s-a cerut demisia.

Un reporter l-a întrebat pe Dragnea dacă mai are curaj să mai trimită mesaje de încurajare a participării la referendumul din 6 și 7 octombrie, ținând cont că el a fost condamnat penal în dosarul desfășurării referendumului din 2012.

În replică președintele PSD a spus că aceste mesaje ar trebui să fie date acum de secretarul general al partidului, adică de Marian Neacșu.

Iar după ce jurnalistul l-a întrebat dacă în felul acesta îi dorește un dosar penal lui Neacșu, Dragnea s-a arătat nemulțumit de acuzație.

Liviu Dragnea: ”Cred că ar trebui să dea secretarul general.”

Citește și
Traian Băsescu
Băsescu: ”Dragnea trebuia să ia ani grei de puşcărie pentru dosarul Referendumul”

Reporter: ”Credeți că domnul Neacșu este potrivit să mobilizeze lumea la vot?”

Liviu Dragnea: ”Nu știu. Eu știu? Fiecare cu curajul lui.”

Reporter: ”Îi doriți un dosar penal domnului Neacșu?”

Liviu Dragnea: ”Doamne ferește! Nu, nu puteți să puneți întrebarea asta. Sincer, nu mă așteptam să puneți întrebarea asta! Dar cum puteți să spuneți că doresc dosar penal cuiva? Spuneți că eu îi doresc dosar penal domnului Neacșu?”

Reporter: ”Nu știu, dar vreți ca dânsul să trimită acele sms-uri.”

Liviu Dragnea: ”Chiar îmi pare rău că v-am răspuns.”

În urmă cu câteva zile, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, s-a declarat de acord cu ”principiile sănătoase” din scrisoarea anti Dragnea.

Dosarul Referendumul

În 22 aprilie 2016, președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, de instanța supremă, la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului din dosarul "Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, "a uzat de influență și autoritatea să în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având că scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Completul de cinci judecători care a dat decizia definitivă în dosarul "Referendumul” a arătat în motivare că pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare aplicată lui Liviu Dragnea este de natură să asigure scopul educativ și să faciliteze reinserția socială a inculpatului.

Judecătorii au apreciat că pedeapsa primită de Liviu Dragnea este suficientă "pentru a-l determina să adopte o conduită corespunzătoare în cadrul campaniilor electorale viitoare".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult