Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce refuză Iohannis să vorbească despre candidatura sa la șefia NATO: „Chestiunile NATO nu se discută în public”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce nu au fost opinii din partea aliaţilor privind candidatura sa la şefia NATO, iar el a spus că există discuţii „foarte intense”, însă „chestiunile NATO nu se discută în public”.  

„În ce priveşte NATO, discuţii se poartă, sunt foarte intense, dar aceste discuţii sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public, nu se fac publice. Deci continuăm ca şi până acuma. Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a afirmat Klaus Iohannis.

La începutul lunii aprilie, el a spus că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţie de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european.

El a mai precizat atunci că a văzut că alţi oficiali străini au anunţat susţinerea pentru premierul olandez Mark Rutte, pentru această poziţie, însă consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabile. În plus, el nu a precizat ce aliați au anunțat că îl vor susține.

NATO se află în plin proces de dezbatere şi căutare a consensului cu privire la numele următorului secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, dar poziţia Washingtonului este aceea că îl susţine pe deplin pentru această funcţie pe actualul premier olandez Mark Rutte, deşi apreciază faptul că preşedintele Klaus Iohannis, „un prieten”, a decis să intre în competiţie.

Citește și
jens stoltenberg
Mesajul liderului NATO privind România, după ce a vorbit cu Iohannis. „Este esenţială pentru apărarea Flancului Estic”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult