Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, ar putea susținut de PSD și PNL pentru a candida la Primăria Capitalei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu doar două luni înaintea alegerilor locale, coaliția PNL și PSD tot nu are un candidat pentru cea mai importantă poziție din această cursă - șefia Capitalei.

Joi seară, liderii au pus pe firmament alte posibile nume - printre care și pe cel al omului de afaceri Dan Șucu.

Acesta, însă, a refuzat pe loc, după ce a fost sunat. Deocamdată, conform sondajelor de opinie, cele mai mari șanse le-ar avea primarul PSD de la sectorul 4- Daniel Băluță, acceptat și de unii dintre PNL-iști.

Potrivit unor surse, candidatura omului de afaceri Dan Șucu a fost prima pe care ambele formațiuni au agreat-o. Propunerea ar fi venit de la președintele PSD Marcel Ciolacu. Imediat, Nicolae Ciucă s-ar fi retras din ședință și l-ar fi sunat pe Dan Șucu. Acesta a declinat însă oferta.

Apoi liberalii ar fi propus un reprezentant al administrației publice locale care să nu fie asociat cu un partid politic. S-a vorbit despre arhitectul Tiberiu Florescu, prorectorul Universității de Arhitectură și autor al mai multor proiecte în București, dar și despre medicul Cătălin Cârstoiu, managerul spitalului Municipal și finul lui Traian Băsescu. Până la urmă, Ciolacu l-ar fi susținut pe Daniel Băluță, primar PSD.

Citește și
bologna tragedie
O româncă și cei trei copii ai ei au murit într-un incendiu care le-a cuprins apartamentul din Bologna. Reacția MAE

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD: „Un candidat independent cu un profil foarte bun pe zona de administrație, pe zone de management de proiecte urbane ar intra cu mare succes în cursă susținut de ambele partide”.

Liberalii cred că Băluță ar putea avea trecere și între alegătorii lor. În sondajele interne comandate pentru stabilirea candidatului s-a poziționat pe locul doi, după Cristian Popescu Piedone în preferințele celor care au anunțat că merg la vot.

În privința sectoarelor, liberalii și social-democrații au decis deja că vor avea candidați comuni. Sebastian Burduja va merge cel mai probabil la sectorul I.

Sebastian Burduja, președinte PNL București: „Este important să se ia o decizie mai repede și să se vină cu un program și cu o echipă”.

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, social-democrații consideră că nu mai are perspective de a crește în opțiunile de vot.

Majoritatea aflată la guvernare ar trebui să decidă luni numele viitorului candidat la șefia Capitalei și să se asigure că respectivul va și accepta propunerea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult