Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă: Preşedintele mi-a spus că nu dă curs propunerilor la Transporturi şi Dezvoltare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri la Transporturi şi, respectiv, Dezvoltare Regională.

Șeful Guvernului a mai spus că acest lucru arată că şeful statului doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului.

"Preşedintele a confirmat astăzi, încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că nu poate să îşi exercite rolul constituţional de mediator. Fiecare ieşire publică a domnului preşedinte are puternice accente politice, singura preocupare fiind aceea de a ataca Partidul Social Democrat. Aşa cum am anunţat încă de ieri, i-am solicitat domnului preşedinte Iohannis o discuţie în privinţa numirii celor doi miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată ce Curtea Constituţională a arătat că trebuie să avem această decizie de îndată. Preşedintele mi-a comunicat faptul că nu va da curs celor două propuneri pe care i le-am înaintat, fără nicio explicaţie, dând dovadă că doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului", a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a subliniat că România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu o situaţie de blocaj, la două ministere importante.

Citește și
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis a anunțat când va da decizia privind remanierea miniștrilor

"Peste numai câteva zile vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu o situaţie de blocaj la două ministere importante, cu o situaţie de blocaj în ceea ce priveşte preluarea dosarelor aflate pe agenda europeană şi cu o situaţie care nu este favorabilă imaginii României în acest sens", a adăugat premierul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult